duminică, 2 februarie 2020

Piept de pui în sos de smântână, usturoi și patrunjel

Ingrediente: 
3 bucăţi piept de pui
½ lingură boia de ardei dulce
50 g unt
1 lingură ulei de măsline
3-4 căței de usturoi
250 ml supă de pui strecurată
150 g smântână pentru gătit
50 g parmezan, ras
2 linguriţe zeamă de lămâie
½ linguriţă cimbru
sare și piper după gust
o legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală, se porționează în fâșii sau cubulețe după preferințe. Se condimentează puiul cu boia, sare şi piper, după gust si se lasă la macerat circa 1 oră. După ce carnea a stat la macerat, într-o tigaie cu pereții înalți se topeşte jumătate din cantitatea de unt, apoi se adaugă uleiul și puiul și se rumeneşte carnea circa 5-10 minute pe fiecare parte până este bine făcută apoi se scoate pe o farfurie.
Separat într-o oală care nu lipește se topește restul de unt rămas, se amestecă cu supa de pui, parmezanul, zeama de lămâie şi cimbrul. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, se lasă pe foc până dă în clocot, apoi se încorporează smântâna și usturoiul pisat. Se amestecă constant până când sosul începe să se îngroaşe, apoi se adaugă bucățile de pui și pătrunjelul tocat. Mâncarea se servește caldă alături de mamaliguță sau crutoane de pâine.
Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel