marți, 11 februarie 2020

Pandișpan de ciocolată – cel mai delicios și reușit blat de tort!

Îl puteți folosi pentru diverse torturi: ungeți blaturile cu cremă, frișcă bătută, sirop, lapte condensat sau glazură și ornați desertul cu fructe, nuci, ciocolată răzuită sau fulgi de cocos.

INGREDIENTE:

-4 ouă;
-100 gr de făină;
-50 gr de cacao;
-200 gr de zahăr;
-½ linguriță praf de copt;
-unt – de uns forma.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile de gălbenușuri. Vasul cu albușuri îl dați la frigider, albușurile reci se bat mai bine.
2.Adăugați 100 gr de zahăr în gălbenușuri și mixați, la viteză înaltă, până obțineți o compoziție cremoasă și deschisă la culoare.
3.Setați cuptorul la 200°C.
4.Scoateți albușurile din frigider și le bateți spumă fermă. Mixați-le timp de câteva minute la viteză mică, apoi măriți treptat viteza, până la cea mai înaltă.
5.Încorporați treptat 100 gr de zahăr în spuma de albușuri și continuați să amestecați cu mixerul. Trebuie să obțineți o compoziție cu consistență fermă, care nu curge dacă întoarceți vasul cu susul în jos.
6.Cerneți făina și cacao într-un vas, apoi adăugați praful de copt.
7.Încorporați gălbenușurile în albușuri, amestecând cu mișcări de jos în sus, să nu se lase compoziția, și încorporați treptat amestecul de făină și cacao. Nu amestecați aluatul mult timp, de altfel pandișpanul poate să nu crească suficient de bine.
8.Ungeți forma cu unt și turnați aluatul.
9.Dați forma la cuptorul preîncălzit, apoi setați 170°C și coaceți pandișpanul timp de 30-40 de minute, până trece testul scobitorii. Nu deschideți ușa cuptorului în primele 25-30 de minute.
10.Scoateți forma din cuptor și lăsați pandișpanul să se răcească în formă.
11.După ce s-a răcorit, îl transferați pe grătarul cuptorului sau pe un tocător din lemn. Dacă este nevoie, puteți folosi cuțitul pentru a separa blatul de formă.
12.Pandișpanul rece poate fi tăiat pe lungime în 2-3 blaturi.
Ungeți pandișpanul cu cremă, decorați tortul după preferințe și serviți-l alături de o ceașcă de ceai aromat.


Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel