Ingrediente
pentru 4 persoane
4 fileuri proaspete de somon
1/3 cană de miere
2 căței de usturoi tocați mărunt
2 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet din vin alb
1 lingură de pătrunjel uscat, tocat mărunt
sare și piper după gust
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol, se amestecă mierea, usturoiul, uleiul de măsline, oțetul din vin alb, lămâia, pătrunjelul și sarea cu piperul. Se așează somonul într-un vas pentru cuptor, pe care a fost așezat folie de aluminiu cu părțile laterale împăturite în sus (ca să rămână compoziția înăuntru) și se toarnă pe deasupra mixtura de miere. Se acoperă cu folie de aluminiu și se acoperă complet, astfel încât pachetul să devină complet etanș și se introduce la cuptor timp de 15-20 minute, sau până când somonul este fraged și gătit. Se servește cald sau la temperatura camerei. Se poate servi alături de garnitură de orez, cartofi sau salate.
Poftă bună!
Se asociază cu:
TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ – COLOCVIU LA ROMA
Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă deschimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului, realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu