Ingrediente:
Un kilogram jumătate de coaste de porc proaspete
400 g roșii cubulețe la cutie, 150 ml
ulei de măsline (se pune în funcție de preferințe)
sare și piper după gust
cimbru
o căpățână de usturoi
o legatură de pătrunjel
o jumătate de kilogram de cartofi mici albi pentru garnitură
Mod de preparare
Coastele de porc se spală bine sub jet de apă, se porționează și se condimentează cu sare, piper, cimbru, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă bine și peste ele se adaugă 1/2 căniță ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă circa 2-3 ore la rece acoperite cu o folie alimentară. În acest timp se vor amesteca aromele și coastele vor avea un gust aparte. După 2-3 ore se pun coastele într-o tavă cu pereții înalți, coastele se pun cu tot cu sosul format, apoi se bagă tava la cuptor la foc mediu. Cartofii se curăță, se spală și se pun la fiert cu puțină sare. Când sunt suficient de fierți se scot din apă.
Se pot lăsa întregi sau se pot porționa după preferințe.
Când începe să scadă apa din tava se întorc coastele și se adaugă roșiile, cartofii fierti, apoi se mai lasă circa 20 de minute până se rumenesc frumos. Costele de porc sunt ideale servite alături o salată verde și un pahar de vin roșu.
Vă dorim poftă bună și spor la gătit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu