joi, 27 februarie 2020

Chifteluțe marinate

Ingrediente pentru chiftele :
500 gr carne tocată de porc
100gr miez de paine albă
4 cătei de usturoi
un ou intreg
sare, piper
o lingură de făină
o legătură de pătrunjel verde
două  linguri de ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru sos :
1 kg roșii proaspete
opărite și decojite sau o conservă de roșii în bulion
o ceapă
o lingură de ulei
2-3 foi de dafin
sare, piper
cimbru uscat
Mod de preparare :
Prepararea sosului. Se toacă ceapa, se  pune la încins puțin ulei într-o tigaie, și se călește ceapa cu un praf de sare. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă roșiile tocate cuburi sau coserva de roșii pasate, foile de dafin și cimbrul. Se fierbe sosul la foc mic circa 10 minute, apoi se scot foile de dafin, se trece sosul prin sită sau blender și se adaugă sare și piper după gust. Se potrivește consistenta sosului adăugând puțină apă fierbinte, dacă sosul este prea gros și se dă din nou în clocot. Se ia sosul de pe foc până se pregătesc chiftelele.
Prepararea chiftelelor.  Într-un bol se pune carnea tocată, se adaugă miezul de pâine înmuiat în apă și zdrobit cu mâinile. Se adaugă usturoiul ras pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat, oul întreg, sare și piper după gust, apoi se frămantă bine carnea, până se obține o pastă cât mai omogenă. Cu mâinile umede, se formează biluțe din carne care se tăvălesc prin făină. Se încing cele două linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc chifteluțele pe ambele părti. După ce chiftelele se prăjesc, se scot pe un șervețel de hârtie absorbant. Se pun chiftelele într-o cratiță și se toarnă peste ele sosul de roșii.
Se dă cratița la cuptor, acoperită cu capacul, timp de 20 de minute, apoi se ia capacul și se mai lasă circa 5 minute, cât să se rumeneasă ușor deasupra. Chiftelele marinate se potrivesc bine cu piureul de cartofi și cu pilaful de orez.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel