joi, 6 februarie 2020

Tochitură moldovenească cu mămăliguță

Timp de preparare: 01:20 min/ Costul ingredientelor pentru 4 porții: 35 Lei

Ingrediente tochitură:



240 g piept de porc
1 kg ceafă de porc
200 g carnati de casă
500 g ficat de porc
2 buc rinichi de porc

Ingrediente mămăligă

250 g mălai
50 g unt
apă si sare
4 ouă

Vă invităm să vizionați mai jos rețeta noastră video de tochitură moldovenească cu mămăliguță :


Mod de preparare
Spălați și curățați rinichii. Puneți rinichii curățați într-un bol cu apă și oțet. Lăsați aproximativ 10 min pentru ca mirosurile neplăcute să dispară. Tocați pieptul de porc în bucățele mici și puneți la prăjit într-o tigaie mare.
Tocați carnea și organele în bucăți mai mari și puneți-le în tigaie peste pieptul de porc rumenit deja. Adăugați piper și cimbru proaspăt sau uscat.
Amestecați puțin și apoi lăsați pe foc 20-30 de minute cu capacul pus. Mai amestecați din când în când. Dacă lasă prea multă zeamă carnea atunci țineți pe foc câteva minute cu capacul ridicat. La final puneți sare și ardei iute dacă doriți puțin picant.
Mai amestecați de câteva ori și luați de pe foc. Mămăliga se prepară clasic. Apa se pune la fiert, apoi adăugați untul, sarea și mălaiul. Amestecați până ajunge la consistența dorită. Incingeți o tigaie neaderentă și stropiți cu puțin ulei. Puneți ouăle la prăjit fără să spargeți gălbenușul.
Ca să nu fie nevoie să întoarceți oul puteți pune un capac peste tigaie. Serviți cald cu murături asortate. Vă dorim poftă bună și spor la gătit rețeta de tochitură moldovenească cu mămăliguță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel