marți, 28 ianuarie 2020

Tocăniță de vită

Ingrediente
600 g carne de vițel
5 cartofi albi
3 morcovi
200 g mazăre
1 ceapa albă
3 căței de usturoi
500 ml supă de legume/sau apă
1 ardei iute (opțional și după gust)
2 linguri pastă de roșii
sare și piper după gust
o linguriță de paprika afumată
5 linguri ulei
1 legatură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Carnea de vită se spală și se taie în cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se curăță, se spală și se taie în cuburi, morcovii se curăță și se taie în bucăți mai mari. Într-o cratiță cu pereții înalți se pune uleiul la încins, apoi se adaugă ceapa și se câlește până se înmoaie puțin și devine translucidă. Peste ceapă calită se adaugă carnea și se călește aproximativ 5 minute.
După 5 minute se adaugă supa de legume, mazărea, morcovii, cartofii, pasta de roșii, ardeiul iute tocat, și condimentele (paprika, sare și piper după gust). Se lasă tocana la fiert, la foc mic aproximativ 1 oră până când carnea este suficient de gatită. În acest timp se amestecă ușor cu o lingură să nu se lipească.
În timpul fierberii tocana va scădea, și se completează cu 1 pahar de apă. Înainte de a opri focul se pune usturoiul tocat mărunt, se amestecă bine și se adaugă peste pătrunjelul tocat mărunt. Se stinge focul și se lasă tocănița acoperită în jur de 10 minute, pentru a se amesteca toate aromele, apoi se poate servi.
Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel