vineri, 24 ianuarie 2020

Desert | Ți se topește în gură… Prăjitura care se prepară rapid și nu necesită coacere

Ți se topește in gură: Prăjitura Cuburi de Lapte – se prepară rapid și nu necesită coacere
Pentru acest desert, aveți nevoie de:
  • 1 pachet foi de pandișpan de cacao
  • 1 litru lapte
  • 100 grame amidon (sau făină)
  • 4 linguri de zahăr
  • 150 grame ciocolată albă
  • 250 grame unt
  • 150 grame zahăr
Glazură
  • 200 grame ciocolată cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahăr
  • 150 grame unt

Cum se prepară?

Nu, nu încingeți cuptorul (de data asta nu aveți nevoie de el!). Amidonul (sau făina) se amestecă cu 4 linguri de zahăr și se adaugă o cană de lapte, treptat, ca să nu facă cocoloașe. Restul de lapte se pune la fiert, se pune ciocolată albă ruptă în bucăți și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă se dă focul mic și se adaugă amidonul dizolvat în lapte.
Se ține pe foc amestecând continuu ca să nu se prindă de oală. O să fie destul de îngroșată atunci când dați cu lingura pe fundul oalei și se vede. Se lasă răcit la temperatura camerei după care se pregătește crema de unt. Acesta se mixează bine cu zahărul până devine o cremă.
Ulterior se adaugă în crema de lapte, mixând până se omogenizează bine.
Pentru glazură se pun toate ingredientele (ciocolata ruptă bucăti, laptele, zahărul și untul) într-un vas pe baie de aburi. Nu trebuie să fiarbă ci doar să se topească. Amestecați până devine cremă și apoi lăsați să se răcească. Când s-a racit mixați bine ciocolata și trecem la asamblarea prăjiturii.
O foaie de pandișpan, crema de lapte, glazura de ciocolată și tot așa de 4 ori… la sfârșit se termină cu voie bună și cu-o poftă de-o prajitură absolut delicioasă.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel