vineri, 24 ianuarie 2020

Macrou cu lămâie în sos de roșii la cuptor

Sunt un împătimit al cărnii de pește, dar am o mică problemă: nu suport să curăț oasele, nu mă pricep și nu suport să îmbin plăcerea de a mânca peștele cu chinul de a curăța oasele.
De mici, mama ne pregătea macrou, pentru că avea puține oase, era mai rentabil la preț și gustos. Astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă cu macrou în sos de roșii, sigur te vei linge pe degete de plăcere!
Ingrediente:
  • 4 bucăți pește macrou
  • 4 linguri ulei
  • o bucată lămâie
  • 4 bucăți roșii (pulpă pasată)
  • piper și sare după gust
  • 150 ml apă
  • o linguriță amidon
  • 2-3 fire pătrunjel
  • o bucată ceapă roșie
Cum se prepară?
Peștele se spală, se curăță de intestine și se porționează în bucăți potrivite. Lămâia se taie felii subțiri și se introduce în fiecare bucată de pește. Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei timp de 2-3 minute.
Adăugăm pulpa de roșii și se continuă fierberea maxim 10 minute.
Sosul obținut se amestecă cu amidonul dizolvat în apă. Adăugam sare, piper după gust apoi îl turnăm într-o tavă.
Așezăm bucațile de pește în sos și introducem tava în cuptorul preîncălzit (la 160 grade Celsius) pentru 25-30 min. Se presară cu pătrunjel mărunțit și se servește.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel