sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Plăcintă de cartofi cu carne tocată

2 kg cartofi, 800g carne de vită, 2 linguri smântână și 50g unt – Așa “plăcintă” de cartofi cu carne tocată să tot faci… E o bunătate! În linii mari, ai nevoie doar de cartofi și carne tocată pentru acest deliciu… smântână, unt, o ceapă și un pic de ulei de floarea-soarelui s-ar putea să aveți deja în frigider…

Ingrediente
  • 2 kg cartofi
  • 800 grame carne de vită
  • 1 ceapă
  • 2 linguri smântână
  • 50 grame unt
  • sare, piper după gust
  • ulei de floarea-soarelui
Cum se prepară?
Se spală bine carnea de vită, se usucă și se taie în bucăți mici.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt.
Se spală cartofii și se pun la fiert cu tot cu coajă, în apă puțin sărată.
Tocați bine carnea și amestecați-o cu ceapa tăiată, cu sare și piper.
Puteți folosi și carne gata tocată, nu este o problemă…
Amestecul de carne se prăjește pe o tigaie, cu un pic de ulei, până când carnea este gata.
Dacă mai este nevoie, se mai poate adăuga un pic de apă…
Cartofii fierți se decojesc, se pun intr-un bol adânc, se pisează în piure și se amestecă cu 50 grame de unt.
O să aveți nevoie de o formă rotundă de copt, cu margini detașabile, tapetată în prealabil cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei.
Se toarnă o jumătate din piureul de cartofi în formă și se nivelează bine.
Deasupra se toarnă carnea prăjită, se acoperă cu piureul rămas, se nivelează și se unge cu 2 linguri de smântână.
Încălziți cuptorul până la 180 grade Celsius, puneți forma în cuptor și coaceți plăcinta până când aceasta capătă o crustă apetisantă, de culoare aurie…
La final, după ce s-a răcit un pic, se transferă pe o farfurie și poate fi servită.

Poftiți la masă – Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel