joi, 30 ianuarie 2020

Fursecuri crăpate cu ciocolată

Ingrediente :
230gr de ciocolată ( albă sau neagră după preferinta fiecăruia)
2 ouă
60gr de unt
100gr de zahăr
190gr de făină
un vârf de cuțit de sare
un pliculeț praf de copt
o fiolă esență de vanilie
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe în bucăți și se pune într-un bol metalic. Se adaugă untul și se pun la topit la bain marie,  amestecându-se până ambele ingrediente sunt perfect topite. După ce s-au topit se ia bolul de pe aburi și se lasă la răcit să ajungă la temperatura camerei.
Separat se mixează ouăle cu zahărul și esența de vanilie, până se obține o compoziție cremoasă. Se adaugă ciocolata topită și răcită, apoi se omogenizează bine. Făina se amestecă cu praful de copt, cu sarea și se cerne peste compoziția de ciocolată. Se amestecă până se obține un aluat ușor cremos și moale. Nu mai adăugati făină dacă aluatul este prea moale,  acesta se va întări când va sta la frigider. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se dă la frigider până a doua zi.
A doua zi se preîncălzește cuptorul la 170˚. Într-o farfurie se pune zahărul pudră. Se tapetează o tavă cu hartie de copt. Se scoate compoziția pentru fursecuri din frigider și cu ajutorul unei lingurițe se iau bucăți mici de aluat, se modelează în mână și se transformă în biluțe de mărimea unei nuci. Fiecare biluță de aluat se trece prin zahărul pudră și se așează în tavă, lăsând distanța între fursecuri fiindcă se vor lăți în timpul  coptului și vor crăpa.
Se dă tava la copt în cuptorul încins pentru 10-15 minute. Fursecurile sunt gata atunci când veți observă că sunt întărite la exterior însă dacă apăsați pe ele sunt moi. Interiorul trebuie să fie moale.
Fursecurile crăpate sunt bune fie calde, fie reci și se pot păstra câteva zile într-o cutie metalică, în loc răcoros.
Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel