Ingrediente :
Două bucăți piept de pui (puteți folosi și pulpe de pui),
o ceapă,
un morcov,
o bucată rădăcină de țelină,
60 ml ulei,
50 de grame de unt,
300 gr ciuperci champinion proaspete,
un ardei roșu, 3-4 căței de usturoi,
350 gr smântână grasă pentru gătit cu 35% grasime,
60 gr făină,
o legătură de pătrunjel verde,
sare și piper după gust
Mod de preparare
Se spala bine carnea de pui, apoi se taie pieptul în bucăți potrivite ( puteti tăia fiecare bucată de piept in două, să il lăsati intreg, sau il puteti tăia cubulete). Ceapa, morcovul, telina si ardeiul se curătă, se spală si se toacă mărunt. Intr-o oală care nu lipeste se pune puțin ulei, se adaugă legumele și se lasă la călit circa 2-3 minute, apoi se adaugă pieptul de pui, sare și piper după gust, și se călește carnea pe ambele părti circa 1 minut, apoi se acoperă cu apă rece (1,5 l apă), și se pune la fiert pe foc mediu.
Separat se spală ciupercile și se taie în jumătăți sau cubulete mici. Într-o tigaie se pune puin ulei, untul și după ce acesta s-a topit, se adaugă ciupercile, si se călesc amestecând constant, până se înmoaie, apoi se oprește focul și se lasă tigaia cu ciuperci deoparte.
După ce carnea este bine fiartă, se scot bucățile de piept de pui și supa se strecoară printr-o sită, într-un vas separat. Legumele din sită se pun peste ciupericle călite și din supă se opresc circa 600 ml . Pieptul de pui se pune înapoi în oală, se toarne peste el cei 600 ml de supă și se pun să se înfierbânte pe foc mic. Se adaugă peste pieptul de pui tot conținutul tigăii cu ciuperci și legume, apoi se amestecă ingredientele în oală.
Într-un bol mare se pune smântâna și se amestecă bine cu telul. Peste smantană se adaugă treptat făina, și se amestecă cu telul permanent, să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă un polonic din supa fierbinte peste smântâna apoi se toarnă tot conținutul în oală, si se amestecă ușor. Se lasă ciulamaua la fiert pe foc mic cam 10-15 minute, până se îngroașă și se gătește făina, apoi se oprește focul. Se taie mărunt pătrunjelul, se curătă și se zdrobește usturoiul, apoi se adaugă în sos, și se amestecă bine. Ciulamaua se servește caldă alături de mămăligă caldă.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu