vineri, 24 ianuarie 2020

Cum se face Baclavaua perfectă? Rețeta completă, în articolul de mai jos

Cum se face Baclavaua perfectă? Rețeta completă, în articolul de mai jos – pentru a pregăti Baclavaua perfectă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
TIMPI DE PREPARARE
  • Timp de preparare: 60 min
  • Timp de gătire: 35 min
  • Gata în: 1 ore, 35 min
INGREDIENTE
  • un pachet foi de plăcintă
  • 150 g margarină
  • 250 g miez de nucă
  • o linguriță scorţisoară
  • 250 g miere
  • 300 ml apă
  • 200 g zahăr
  • o linguriță esenţă de vanilie
  • o linguriță esenţă rom
MOD DE PREPARARE
Prepară şi tu cel mai cunoscut desert turcesc. Această reţetă de baclava este simplă, dar delicioasă…
Se împart foile în trei parţi egale. Se macină nucile și se amestecă cu scorţisoară.
Se topește margarina până devine lichidă.
În tava de copt se pune o prima foaie de placintă, se unge cu margarină, se pune următoarea foaie, se unge și tot așa până se termină prima treime de foi. Se pune jumătate din cantitatea de nuci amestecată cu scorţisoară.
Se așază peste nuci a doua treime de foi și se repetă operaţiunea de ungere făcută anterior.
Se presară a doua jumătate de nuci măcinate și se acoperă cu ultima treime de foi unse.
Se acoperă tava ca să nu se usuce foile și se dă la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider și se porţionează baclavalele în forma de romb sau pătrate, după preferinţă.
Se dă la cuptor 25 de minute, până se rumenește.
Între timp, la foc mic, se fierbe un sirop din apă și zahăr. După ce au fiert, se adaugă mierea, se mai dă un clocot, iar la final se adaugă esenţele. Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor.
Se lasă să se răcească, iar când a ajuns la temperatura camerei se dă la rece.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel