blat
6 buc Ouă
100 g Zahăr
2 plic Zahăr vanilat
6 linguri Ulei
150 g Făină
40 g Cacao
sirop
1 l Apa plată
100 g Zahăr
1 sticlă Esență de rom
umplutura
525 g Crema de biscuit fină
700 g Crema de biscuit crunchy
Mod de preparare
Timp de gătire: 85 Min.
Vezi rețeta pas cu pas: Rețeta
video tort cu cremă de biscuit
Mod de preparare blat de tort: Într-un
bol puneți ouale, zahărul și zaharul vanilat. Mixați bine totul, timp de 10
minute sau până când ouale își dublează volumul. Într-un bol mai mare, adăugați
compoziția de ouă și uleiul, amestecând ușor. După ce ați încorporat uleiul, adăaugați
făina (cernută), puțin câte puțin, cu mișcări de jos în sus până încorporați
toată făina. Apoi, puneți și cacao, puțin câte puțin, până o încorporați și pe
ea. Pregătiți o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Puneți compoziția
în tavă și dați la cuptor timp de 30-40 minute. După ce ați scos blatul, lăsați-l la răcit.
Mod de preparare sirop: Cât
timp este blatul la cuptor, pregătiți siropul. Puneți apa într-un vas, pe foc și
când începe să fiarbă, adăugați zahărul și esența de rom. Amestecați constant și
lăsați pe foc până se topește zahărul. După ce s-a topit, luați de pe foc și lăsați la răcit.
Mod de asamblare tort: În
momentul în care aveți blatul și siropul răcite, vă puteți apuca de asamblat
tortul. Puneți în boluri crema de biscuiți tartinabilă fină și crema de biscuiți
tartinabilă Crunchy. Crema fină o folosiți la exterior, iar cea Crunchy la
interior. Tăiați blatul în 3 felii și puneți una dintre felii pe o farfurie de
tort. Însiropați bine prima felie a blatului cu siropul care s-a răcit foarte
bine. Peste blat adăugați crema de biscuiți tartinabilă Crunchy și o nivelați
foarte bine. Apoi, puneți a doua felie de blat, o însiropați și pe aceasta
foarte bine și adăugați restul de cremă
de biscuiți tartinabilă Crunchy, nivelați din nou și adăugați și ultima felie
de blat, însiropați din nou și adăugați un strat de cremă de biscuiți
tartinabilă finăa de data aceasta. Îmbrăcați tortul în cremă de biscuiți
tartinabilă fină și ornați-l cu trufe. Băgați-l la frigider pentru cel puțin o
oră înainte de a-l tăia sau cel mai bine tăiați-l a doua zi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu