duminică, 13 decembrie 2020

Tort cu cremă de biscuiți Speculoos

 Ingrediente pentru 1 Bucată :

blat

6 buc Ouă

100 g Zahăr

2 plic Zahăr vanilat

6 linguri Ulei

150 g Făină

40 g Cacao

sirop

1 l Apa plată

100 g Zahăr

1 sticlă Esență de rom

umplutura

525 g Crema de biscuit fină

700 g Crema de biscuit crunchy

Mod de preparare

Timp de gătire: 85 Min.

Vezi rețeta pas cu pas: Rețeta video tort cu cremă de biscuit

Mod de preparare blat de tort: Într-un bol puneți ouale, zahărul și zaharul vanilat. Mixați bine totul, timp de 10 minute sau până când ouale își dublează volumul. Într-un bol mai mare, adăugați compoziția de ouă și uleiul, amestecând ușor. După ce ați încorporat uleiul, adăaugați făina (cernută), puțin câte puțin, cu mișcări de jos în sus până încorporați toată făina. Apoi, puneți și cacao, puțin câte puțin, până o încorporați și pe ea. Pregătiți o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Puneți compoziția în tavă și dați la cuptor timp de 30-40 minute. După ce ați scos blatul,  lăsați-l la răcit.

Mod de preparare sirop: Cât timp este blatul la cuptor, pregătiți siropul. Puneți apa într-un vas, pe foc și când începe să fiarbă, adăugați zahărul și esența de rom. Amestecați constant și lăsați pe foc până se topește zahărul. După ce s-a topit, luați de pe foc și  lăsați la răcit.

Mod de asamblare tort: În momentul în care aveți blatul și siropul răcite, vă puteți apuca de asamblat tortul. Puneți în boluri crema de biscuiți tartinabilă fină și crema de biscuiți tartinabilă Crunchy. Crema fină o folosiți la exterior, iar cea Crunchy la interior. Tăiați blatul în 3 felii și puneți una dintre felii pe o farfurie de tort. Însiropați bine prima felie a blatului cu siropul care s-a răcit foarte bine. Peste blat adăugați crema de biscuiți tartinabilă Crunchy și o nivelați foarte bine. Apoi, puneți a doua felie de blat, o însiropați și pe aceasta foarte bine și adăugați  restul de cremă de biscuiți tartinabilă Crunchy, nivelați din nou și adăugați și ultima felie de blat, însiropați din nou și adăugați un strat de cremă de biscuiți tartinabilă finăa de data aceasta. Îmbrăcați tortul în cremă de biscuiți tartinabilă fină și ornați-l cu trufe. Băgați-l la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a-l tăia sau cel mai bine tăiați-l a doua zi.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel