Pentru supă:
800 g | carne de pui |
1 | ceapă |
2 | morcovi |
1 | ţelină mică |
1 | ardei gras |
3 | cartofi mici |
1 | pătrunjel |
Pentru găluşte:
50 ml | ulei | |||
120 g | griş | |||
2 | ouă | |||
1 vârf de cuțit | bicarbonat de sodiu | |||
Preparare
Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.
Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe.
Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.
Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.
Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.
Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.
Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.
Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat. | sare |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu