miercuri, 9 decembrie 2020

Supă tradițională cu găluşte



Ingrediente (4 porții)

Pentru supă:

800 gcarne de pui
1ceapă
2morcovi
1ţelină mică
1ardei gras
3cartofi mici
1pătrunjel

Pentru găluşte:


50 mlulei
120 ggriş
2ouă
1 vârf de cuțitbicarbonat de sodiu


Preparare

    1

Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.

    2

Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe.

    3

Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.

    4

Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.

    5

Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.

    6

Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.

    7

Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.

    8

Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.




sare



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel