Ingrediente (2 porții)
200 g
ciuperci Champignon albe mici
1 lingură
ulei
3 linguri
oțet de vin alb
2
portocale bio
150 g
amestec de fructe de pădure (de
exemplu, zmeură, mure și afine)
200 g
ierburi sălbatice sau salată
100 g
créme fraîche (smântână pentru
gătit)
4
fileuri de hering marinat
sare
piper
Preparare
1
Ciupercile se curăță și se taie
pe jumătate. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc ciupercile în
aceasta, întorcându-le de pe o parte pe alta, aproximativ 2 minute, la foc
mare, apoi se stinge cu 1 lingură oțet și se condimentează cu sare și piper. Se
scot din tigaie și și se pun deoparte.
2
Portocalele se spală cu apă
caldă, se usucă, apoi se răzuiește fin coaja de la o portocală. Ambele
portocale se curăță, astfel încât pielița albă să fie complet îndepărtată, și
se taie cubulețe. Se stoarce sucul din restul pielițelor portocalelor și se
păstrează. Fructele de pădure și salata se curăță, se spală și se usucă.
3
Créme fraîche se amestecă cu 2
linguri oțet, coaja și sucul de portocale și se condimentează cu sare și piper.
Fileurile de hering se taie pe jumătate, se așază în farfurie cu salata,
bucățile de portocale, fructele de pădure, ciupercile și dressingul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu