6 buc ouă
6 linguri zahăr pudră
3 linguri ulei
5 linguri făină
3 linguri cacao neagră
1 fiolă esență rom
1 linguriță praf de copt
Crema de brânza și unt
500 gr cremă de brânză
200 gr unt 82% grăsime, moale
5 linguri zahăr pudră
Crema de frișca și mascarpone :
300 ml frișcă vegetala
250 gr mascarpone
după necesitate ciocolată rasă pentru decor
În plus
2 borcane gem de coacăze negre cca. 350-400 gr
Sirop
400 ml apă
3,4 linguri zahăr
1 plic capuccino
1 linguriță esență rom
Cum se prepară
Albușurile se bat cu un praf de sare până devin o spumă tare.
Se adaugă zahărul pudră în două reprize până când obtineți o bezea tare.
Într-un alt castron mixați gălbenușurile cu uleiul și esența de rom
obținând o compoziție omogenă.
Turnați compoziția obținută peste bezea și încorporați-o ușor
cu ajutorul unei spatule de silicon.
În final adăugați făina cernută cu praful de copt și cacaua amestecând ușor cu spatulă,
cu mișcări ușoare și circulare de jos în sus
să nu scoateți aerul din bezea obținând o compoziție omogenă.
Turnați compoziția într-o tava unsă și tapetată cu hârtie de copt.
Dați tava la cuptorul încălzit la 175 grade pentru. 20-25 min.,
verificați cu scobitoarea.
Blatul obținut se lasă să se răcească în tava,
apoi se scoate cu grijă hârtia de copt și
se împarte în două părți egale obținând două blaturi.
Crema de unt: Mixați untul moale cu zahărul pudra până când obtineți o crema omogenă.
Adăugați crema de brânza în 2, 3 reprize și mixați până la omogenizare.
Crema de frișcă: Mixați brânza mascarpone împreuna cu frișca vegetală
într-un castron până când devine ca o crema omogenă.
Asamblare: Unul din blaturile de cacao se așează pe un platou
și se însiropează cu ingredientele de mai sus.
Peste acesta se întinde uniform unnul din borcanele cu gem de coacăze.
Peste trasați cu poshul linii cu crema de brânză și unt, apoi nivelati ușor cu o spatulă.
Așezați cel de-al doilea blat, însiropați,
și ungeți-l cu cel de-al doilea borcan de gem cu coacăze.
Întindeti și crema de mascarpone cu frișcă tot trasând linii cu poshul,
apoi nivelati ușor cu spatulă.
Deasupra decorați cu ciocolata rasă.
Lăsați prăjitura la frigider minimum 8 ore înainte de a o tăia și servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu