duminică, 6 decembrie 2020

PRĂJITURA COCO CHANEL. Desertul cu stil pentru weekend. REȚETA este una SPECIALĂ

Prăjitura Coco Chanel poate reprezenta surpriza ta de weekend pentru cei dragi. Iată cum se prepară.

Ingrediente blat cacao 

6 buc ouă
6 linguri zahăr pudră
3 linguri ulei
5 linguri făină
3 linguri cacao neagră
1 fiolă esență rom
1 linguriță praf de copt

Crema de brânza și unt

500 gr cremă de brânză 
200 gr unt 82% grăsime, moale
5 linguri zahăr pudră
Crema de frișca și mascarpone :
300 ml frișcă vegetala
250 gr mascarpone
după necesitate ciocolată rasă pentru decor

În plus

2 borcane gem de coacăze negre cca. 350-400 gr

Sirop

400 ml apă
3,4 linguri zahăr
1 plic capuccino

1 linguriță esență rom

Cum se prepară

Albușurile se bat cu un praf de sare până devin o spumă tare.

Se adaugă zahărul pudră în două reprize până când obtineți o bezea tare. 

Într-un alt castron mixați gălbenușurile cu uleiul și esența de rom 

obținând o compoziție omogenă.

Turnați compoziția obținută peste bezea și încorporați-o ușor 

cu ajutorul unei spatule de silicon. 

În final adăugați făina cernută cu praful de copt și cacaua amestecând ușor cu spatulă, 

cu mișcări ușoare și circulare de jos în sus 

să nu scoateți aerul din bezea obținând o compoziție omogenă.

Turnați compoziția într-o tava unsă și tapetată cu hârtie de copt. 

Dați tava la cuptorul încălzit la 175 grade pentru. 20-25 min., 

verificați cu scobitoarea. 

Blatul obținut se lasă să se răcească în tava, 

apoi se scoate cu grijă hârtia de copt  și

se împarte în două părți egale obținând două blaturi.

Crema de unt: Mixați untul moale cu zahărul pudra până când obtineți o crema omogenă. 

Adăugați crema de brânza în 2, 3 reprize și mixați până la omogenizare.

Crema de frișcă: Mixați brânza mascarpone împreuna cu frișca vegetală 

într-un castron până când devine ca o crema omogenă.

Asamblare: Unul din blaturile de cacao se așează pe un platou 

și se însiropează cu ingredientele de mai sus. 

Peste acesta se întinde uniform unnul din borcanele cu gem de coacăze. 

Peste trasați cu poshul linii cu crema de brânză și unt, apoi nivelati ușor cu o spatulă.

Așezați cel de-al doilea blat, însiropați, 

și ungeți-l cu cel de-al doilea borcan de gem cu coacăze. 

Întindeti și crema de mascarpone cu frișcă tot trasând linii cu poshul, 

apoi nivelati ușor cu spatulă. 

Deasupra decorați cu ciocolata rasă. 

Lăsați prăjitura la frigider minimum 8 ore înainte de a o tăia și servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel