Macroul este un pește gras, deci potrivit în dieta Low Carb High Fat. Marinat cu ceapă, capătă și mai multă savoare.
Pentru 4 persoane (1 pește de persoană)
- 4 pești macrou (trunchi)
- 2-3 cepe de mărime medie
- sucul de la 1 lămâie
- sare, piper
- fulgi de chili, opțional
Peștele se decongelează, se eviscerează dacă e cazul, se spală bine și se lasă la scurs.
Ceapa se taie semi-rondele, se adaugă sarea, piperul și sucul de lămâie. Se freacă bine între palme, ca să se înmoaie.
Se umple peștele cu ceapa marinată, atâta câtă încape. Cu restul de ceapă se acoperă peștele, se condimentează și pe exterior, se acoperă vasul și se lasă măcar 2-3 ore la rece, ideal ar fi peste noapte.A doua zi se scoate macroul, se șterge de bucățile de ceapă de deasupra, cele interioare rămân. Se pun peștii într-o tavă, se acoperă cu folie de aluminiu sau cu un capac și se dă tava în cuptorul încins la 200 grade C, pentru circa 30 de minute. Apoi se scoate folia și se mai lasă vreo 10 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu