vineri, 17 aprilie 2020

Rețetă de Paște: Drob de miel ardelenesc


Rețetă de drob de miel aredelenesc. Drobul de miel ardelenesc are ceva în plus față de rețeta clasică. Îți prezentăm secretele unui drob făcută ca la carte, made în Transilvania.

Rețetă de drob de miel ardelenesc: Ingredientele necesare

  • un kilogram de ficat de miel;
  • jumătate de kilogram de măruntaie de miel cu prapure;
  • jumătate de kilogram de ceapă verde;
  •  300 de grame de untură;
  • 5 grame de piper;
  • 200 de grame de făină;
  • 250 de grame de ouă;
  • sare.

Cum se prepară:

1. Spală măruntaiele de miel și pune-le la fiert într-o oală cu apă și sare. Măruntaiele se fierb, în general, în aproximativ 25 de minute.

2. După ce s-au fiert, scoate măruntaiele din oală și lasă-le la răcit. Pe urmă, trece măruntaiele prin mașina de tocat carne.

3. Călește ceapa în untură într-un vas separat. Introdu apoi măruntaiele în vas și prăjește-le. Ia vasul de pe foc și lasă măruntaiele din nou la răcit.

4. Adaugă apoi jumătate din cantitatea de ouă și, opțional, verdeață, alta decât ceapa verde. Condimentează după gust cu sare și piper și amestecă bine compoziția rezultată.

5. Ca să se desfacă, e bine să ții prapurele de miel în apă rece. Umple apoi prapurele cu compoziția de mai sus. Împăturelte prapurele și treci pachetul prin făină, iar apoi prin ouă bătut. Se prăjește într-o crăticioară în untura înfierbântată, la foc mic.

Drobul de miel se poate prepara și la tavă. Se servește cu legume (salata asortată) sau cartofi prăjiti, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel