marți, 7 aprilie 2020

Cel mai delicios chec la tavă – Aluatul fraged și umplutura de nucă și cacao fac din acest chec un adevărat deliciu


Cel mai delicios chec la tavă – Aluatul fraged și umplutura de nucă și cacao fac din acest chec un adevărat deliciu – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esență lămâie
  • 1 esență de rom
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, laptele și uleiul. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm făina cernută, praful de copt și mixăm bine până la omogenizare.

3. În jumătate de cantitate de aluat, adăugăm pudra de cacao. În cantitatea rămasă, adăugăm esența de lămâie.

4. Turnăm aluatul într-o tavă de chec, acoperită cu hârtie de copt. Alternăm cu aluatul de cacao. La final, adăugăm miezul de nucă și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel