sâmbătă, 25 aprilie 2020

Făină, apă, carne tocată! Un prânz excepțional la tigaie din ingrediente simple!


Un preparat minunat – prânz sățios și foarte gustos pentru întreaga familie!
INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 gr de făină;

– 200 gr de apă;

– 2/3 linguriță de sare;

– 2 linguri de ulei.

Pentru umplutură:

– 500 gr de carne tocată;

– 80 gr de hrișcă crudă + 150 ml de apă clocotită;

– 1 ceapă;

– 1 legătură de pătrunjel (mărar sau coriandru);

– sare, piper negru, boia.

Pentru prăjeală:

– 2 cepe;

– 2 morcovi;

– 1 roșie;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați făina cu sare, turnați apă caldă și amestecați aluatul cu lingura.

2. Adăugați uleiul și frământați un aluat elastic și omogen, care nu se lipește de mâini: timp de 5-7 minute, după ce toate ingredientele s-au adunat într-o bilă.

3. Puneți aluatul într-o pungă de plastic și îl lăsați să se odihnească timp de aproximativ 20 de minute.

4. Între timp, spălați foarte bine hrișca, turnați apă clocotită și o lăsați pentru 20 de minute.

Sfat. Puteți folosi, de asemenea, cartofi sau dovlecel în loc de hrișcă.

5. Tăiați ceapa sferturi subțiri de rondele, mărunțiți verdeața și le transferați în vasul cu carne tocată.

6. Scurgeți hrișca de lichid, o adăugați în vasul cu umplutură, asezonați ingredientele cu sare, piper negru și boia, apoi amestecați foarte bine, până la omogenizare.

Sfat. Pentru ca umplutura să fie mai suculentă, puteți adăuga puțină apă rece.

7. Ungeți suprafața de lucru cu puțin ulei, întindeți aluatul cu sucitorul, îl ungeți cu ulei și îl lăsați să se odihnească timp de 5 minute.


8. Apoi, începeți să trageți marginile cu mâinile, astfel încât să obțineți o foaie subțire de aluat (aproximativ 50*80 cm).


9. Tăiați aluatul pătrate de aproximativ 15*15 cm și adăugați umplutură.


10. Îndoiți marginile și rulați rulouri.


11. Prăjiți ceapa tăiată bucăți mici pe tigaia cu ulei, până se rumenește ușor, apoi adăugați morcovul dat prin răzătoarea mare și gătiți legumele timp de 3-4 minute.

12. Adăugați pasta de tomate, amestecați, apoi adăugați roșia tăiată cuburi mici. Asezonați legumele cu sare, după gust, și le prăjiți timp de aproximativ 1 minut.

13. Așezați rulourile și ungeți fiecare strat cu ulei, ca să nu se lipească între ele.

14. Turnați apă fierbinte, cât să acopere pe jumătate rulourile, acoperiți tigaia cu capac și gătiți mâncarea la foc mediu timp de aproximativ 35 de minute.


Serviți preparatul aromat cu verdeață și smântână fermentată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel