vineri, 18 septembrie 2020

Tort De Ciocolată -Amandina


Special pentru toți iubitorii de ciocolată și amandine :)

Ingrediente:

Blat: 8 ouă
8 linnguri zahăr
8 linguri făină
2 linguri cacao
1 linguriță nes
o lingură esență de rom,
1 pliculeț praf de copt,
un praf de sare
Batem tare albușurile cu un praf de sare.
Adaugăm zaharul
Urmează galbenușurile, romul, făina, cacaoa, praful de copt, nesul și batem foarte bine.
Punem într-o tavă rotundă sau în formă de inimă, dacă aveți, dacă nu aveți tava în formă de inimă, atunci puteți face un blat rotund și apoi tăiați în forma de inimă și dăm la cuptor la foc mediu.
Lăsăm să se răcească, apoi il taiem.


Crema:
Un pachet și încă jumătate de unt sau margarină Unirea pentru prăjituri,
3 linguri cacao,
2 lingurițe nes,
o lingură esență de rom,
o cană de zahăr,
100 ml frișcă lichidă

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, adică moale.
Îl vom mixa foarte bine cu zahărul până devine mai cremos.
Adăugăm cacao, nes și esență și mixăm bine, bine de tot până obținem o cremă.
Adăugăm puțin câte puțin frișca lichidă și mixăm până o încorporăm pe toată.

Siropul:
o cană de apă,
4 linguri zahăr,
o linguriță nes,
o lingură esență de rom.

Vom pune toate ingredientele pe foc să le încăl
zim bine până topim zahărul și nesul.

Glazura:
jumătate de pachet de unt,
4 linguri zahăr,
4 linguri cacao
50 gr ciocolată amăruie
Punem totul pe foc și topim bine, 
fără a fierbe.
După ce blatul a fost tăiat, punem prima parte pe o tavă și insiropăm cu sirop,
adăugăm crema, iar o felie de blat, însiropăm, crema și iar blat însiropat.
Cât este puțin călduță glazura și moale, vom turna pe tort și lăsăm să curgă puțin pe margini.
Nivelăm frumos deasupra, ornăm cu frișcă, cacao și câteva boabe de vișine din vișinată și dăm la rece :)
Pur și simplu delicios :)
Poftă bună și spor la treabă ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel