Un mix de legume combinate într-o rețetă foarte ușoara și rapid de preparat.
INGREDIENTE:
– 2 kg de vinete;
– 1 kg de ardei gras;
– 2 kg de roșii;
– 2 morcovi;
– 1 usturoi;
– 4 cepe;
– 200 ml de ulei;
– sare;
– zahăr;
– 50 ml de oțet 5-9%;
– 10-12 boabe de piper negru;
– 2-3 foi de dafin.
MOD DE PREPARARE:
1. Tăiați roșiile bucăți, îndepărtând cotorul, și le treceți prin mașina de tocat carne sau folosiți blenderul.
2. Ardeiul gras îl tăiați bucăți de 1,5-2 cm, ceapa – felii groase, morcovul – rondele subțiri, vânăta – pai scurt și gros, usturoiul – bucăți medii.
3. Luați o cratiță încăpătoare, turnați ulei și adăugați legumele în straturi: ceapă, morcov, ardei și vânătă. Adăugați sare, zahăr, foi de dafin și boabe de piper negru.
4. Turnați piureul de roșii, puneți cratița la foc, o acoperiți cu capac și aduceți ingredientele până la punctul de fierbere.
5. Amestecați și înăbușiți salata timp de 20-25 de minute sub capac la foc mic.
6. Gustați și mai adăugați sare și zahăr, după gust.
7. Adăugați usturoi și oțet, amestecați și gătiți salata sub capac timp de 5 minute.
8. Repartizați salata în borcane și le închideți etanș.
Tocana pentru iarnă este o gustare savuroasă din multe legume suculente și gustoase!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu