Plăcinte din cartofi și cașcaval pe tigaie – Atât de bună și atât de ușor de făcut încât ar fi păcat să nu o păstrați în colecția personală de bunătăți culinare… Rețetă salvatoare atunci când nu știi ce să mai faci de mâncare…
Vă puteți juca după cum doriți cu ingredientele sau condimentele… Folosiți ce mănâncă ai voștri, ce le place mai mult…
Ingrediente
- 4-5 cartofi medii
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- sare și piper
- usturoi (opțional)
- câteva felii de cașcaval
Cum se prepară?
Pentru început, se fierb cartofii în apă cu sare. Fierbeți până ce pot fi înțepați cu furculița. După ce ați fiert suficient cartofii, treceți-i sub jet de apă răce și curățați-i de coajă. Așteptăm puțin să se răcească, apoi îi dăm pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari.
Puneți cartofii dați prin răzătoare într-un bol suficient de mare. Adăugați și ouăle, făina și condimentele dorite.
Puneți jumătate din compoziția cu cartofi în tigaie și întindeți-o uniform cu o lingură. Adăugați câteva felii de cașcaval pe toată suprafața foii și acoperiți cu cealaltă jumătate din compoziția de cartofi. Apăsați ușor la margini pentru a nu se lipi.
Coaceți până când se rumenește și pe cealaltă parte.
Savurați cu drag – Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu