Ingrediente
- carne de pui
- morcovi
- păstârnac
- țelină
- ardei capia roșu
- 1 ou
- 1 lămâie – zeamă
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Carnea de pui (eu am pus potroacele – spatele, tărtița și aripile) se pun în apa rece și sarată pe foc. Când începe să fiarbă se scoate spuma formată și se adaugă legumele tăiate cubulețe. Se fierbe ciorba în continuare la foc mic.
Oul se bate într-un castronel cu furculița și se adaugă zeama de lămâie.
Când carnea și legumele sunt fierte, se ia cu polonicul zeama din ciorbă și se toarnă ușor în ou, bătând în continuare cu furculița. Ciorba se ia de pe foc și se adaugă amestecul de ou ușor, amestecând cu lingura.
Se potrivește de sare și se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu