sâmbătă, 9 ianuarie 2021

Frigărui cu carne tocată și dovlecei

 

Frigărui cu carne tocată și dovlecei, un fel de kebab pe bat. Chiftele pe frigăruie, o rețetă simplă și rapidă cu carne tocată și legume. Ingrediente și mod de preparare pentru frigărui cu carne de pasăre. 

Zilele trecute am cumpărat o frumusețe de piept de curcan și pentru că deja eram sătui de carne la grătar cu salată, am zis să încerc ceva mai altfel. M-am gândit la aceste frigărui cu carne de curcan și dovlecei, sunt atât de gustoase, nu o să vă vină să credeți cât de repede dispar din farfurie. Prepararea acestor chiftele pe bat dureaza cca 10 minute, puteti conserva carnea deja condimentata in frigider pana a doua zi.

Se pot frige pe grătar, pe aragaz, sau pe grătarul cu lemne. Daca doriți, le puteți pune în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, le stropiți cu puțin ulei și le coaceți cca 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 200°C. Merg prăjite și în tigaie, cu o lingură de ulei, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Mie cel mai mult îmi plac pe grătar. Le-am mâncat cu ketchup picant și lipii.

De minune merge și un sos tzatziki (vezi aici cum se face) lângă aceste frigărui, iar dacă vreți un prânz mai consistent, vă recomand și o porție de cartofi prăjiți sau copți.

Frigărui cu carne tocată și dovelcei – Ingrediente (14 frigărui)

  • 500 g carne tocată de curcan
  • 150 g dovlecei rași (cântăriți după ce îi radem)
  • 60 g pesmet
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingură ulei
  • sare (după gust)
  • piper proaspăt măcinat (după gust)

Frigărui cu carne de curcan și dovlecei – Mod de preparare pas cu pas

  • Spălăm dovleceii, îi ștergem, le curățăm coaja și îi dăm prin răzătoarea cu găuri mari.

Dacă dovleceii sunt foarte mari, este bine să îi tăiem pe lungime și să le eliminăm semințele. Acestea pot da un gust amar frigăruilor.

  • Punem carnea tocată de curcan într-un vas, adăugam dovleceii rași, pesmetul, parmezanul, oul, sare și piper după gust.
  • Frământăm carnea până când obținem o compoziție omogenă (cca 2-3 minute)
  • Cu mâinile ușor unse cu ulei, formăm chiftele de cca 70 g. Le înfigem pe un băț de frigăruie și le dăm o formă lunguiață.

  • Încălzim grătarul foarte bine, îl ungem cu puțin ulei și adăugăm frigăruile.
  • Le frigem câte 4-5 minute, pe foc mediu, apoi le scoatem pe o farfurie și le servim imediat.


    • Dacă vă rămân frigărui, să știți că sunt foarte bune și reci. Eu le mănânc cu muștar cu hrean, după ce s-au răcit, și cu o bucățică mică mică de lipie. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ciorbă de miel